FAKTA

 • Antal deltagere underordnet
 • Minimum 1 times træning om ugen
 • Kræver omklædning
 • Fysisk hårdt
 • Kan udføres på lidt plads
 • Optimalt med mulighed for at gå rundt imellem hinanden
 • 6D Sliders kræver et glat underlag

Tilbydes online, typisk med brug af elastikker

Træning med redskaber på arbejdspladsen

Typiske redskaber til firmatræning og personlig træning

Krop i Job tilbyder træning på arbejdspladsen til jer som ønsker at få inkorporeret træning i jeres arbejdsuge. Med denne type træning er der garanti for sved på panden og der kræves derfor omklædning. Redskaber kan gøre træningen sjovere, mere varieret og effektiv.

Alt udstyr, på nær elastikker, kræver plads. Derfor benyttes de kun, hvor de fysiske rammer er til det. Nogle redskaber bruger jeg ofte i træningen, andre kun indimellem. Træningen kan ligeså vel foregå uden redskaber. Jeg lytter til deltagernes ønsker og laver træningsprogrammerne ud fra det.

I vil møde forskelligt udstyr, hvis I vælger Puls & Styrke, Pilates og EFFEKT, Kontortræning, udendørs træning eller SMART training.

Elastikker

Elastikøvelser er gode og populære til træning på arbejdspladsen, da de udfordrer dine muskler, idet elastikken først og fremmest yder modstand. Derudover skal musklerne samtidig arbejde hårdere for at sikre stabilitet og balance i bevægelserne. Dette gør, at et hav af muskler trænes på én gang.

Træning med elastik kan laves hvor som helst og når som helst. De fylder ikke meget, er lette at bruge og effektive. De kan også bruges til genoptræning efter skader, fordi du nemt kan regulere belastningen ved at gøre elastikken mere stram eller løs.

Ønsker I Træning på Arbejdspladsen som et onlineforløb, kan elastikker inddrages hvis det er muligt.

Elastikker kan inddrages i træningsformerne Puls & Styrke, Pilates og EFFEKT, Kontortræning og udendørs træning.

6D sliders

Sliders er tynde, sekskantede plader på størrelse med en hånd, som bruges til “glidetræning”. 6D betyder, at sliders kan bruges til træning af kroppen i alle seks retninger – op og ned, til siderne, frem og tilbage.

Slideren glides hen over underlaget, hvilket kræver opmærksomhed og kontrolleret brug af musklerne. Med sliders under hænder eller fødder er der konstant kontakt til underlaget.

Træningsformen bliver blandt andet brugt af elitesportsudøvere og af fysioterapeuter, der arbejder med genoptræning. De små plader aktiverer koordination, balance, styrke og udholdenhed. Den store variation som slideren tilbyder, gør den ideel til et forløb med Træning på Arbejdspladsen.

Med sliders skaber jeg stor variation og høj intensitet i træningen. De kan bruges som en del af Puls & Styrke-træningen, eller som en træningstime udelukkende med 6D Sliding.

6D Sliding kræver et glat gulv at glide på. Pladerne kan ikke glide på tæpper.

Bolde

Bolde er med til at gøre jeres træning på arbejdspladsen mere sjov og effektiv. Jeg kan bruge boldøvelser i SMART training, Puls & Styrke, Pilates & EFFEKT og Kontortræning. Bolde giver suveræn træning af mave- og rygmuskler og kropsstamme (de små muskler tæt omkring rygsøjlen). Ved boldøvelser trænes de ydre og indre muskler samtidigt, så deltagerne får det maksimale ud af øvelserne. Balancen udfordres og trænes på grund af boldens form.

Små bolde bruges f.eks. til at aktivere blodomløbet i fødder og ben, når vi træder og ruller med fødderne på dem. De lidt større, oppustelige redondobolde bruges til øvelser, hvor vi sidder og ligger på dem. På virksomheder med god plads og opbevaringsmuligheder kan vi lave øvelser med store bolde, som mange også bruger ved skrivebordet.

Sjippetove

Sjipning kan være en alternativ og sjov øvelse til træning på arbejdspladsen, da I her får pulsen op, samtidig med at træningen i høj grad kræver motorik, koordination og rytmefornemmelse. Jeg kan bruge sjippetove i Puls & Styrke og udendørs træning, når deltagerne er klar til at blive udfordret på en sjov og anderledes måde. Med sjippetovet knokler deltagerne koncentreret med at gennemføre øvelserne, uden at tovet går i stå, og sveden springer, uden at det bemærkes.

Træningen styrker

 • Motivation og glæde
 • Alle muskler i kroppen på forskellig vis
 • Led og knogler
 • Åndedrætsfunktion

”Man får lyst til at træne,
hvis man har det skægt og oplever udvikling og forbedring”

Heidi Kynde Nielsen