Træning med redskaber

FAKTA

 • Antal deltagere underordnet
 • Minimum 1 times træning om ugen
 • Kræver omklædning
 • Fysisk hårdt
 • Kan udføres på lidt plads
  – Optimalt med mulighed for at gå rundt imellem hinanden
 • 6D Sliders kræver et glat underlag

Træning med redskaber på arbejdspladsen

Træning med redskaber

Redskaber gør træningen sjovere, mere varieret og intensiv. Alt udstyr, på nær elastikker, kræver plads. Derfor kommer de kun med, hvor de fysiske rammer er til det. Nogle redskaber bruger jeg ofte i træningen, andre kun indimellem. Jeg lytter til deltagernes ønsker og laver træningsprogrammerne ud fra det.

I vil møde forskelligt udstyr, hvis I vælger Puls & Styrke, pilates, EFFEKT, Kontortræning, udendørs træning eller SMART training.

Elastikker
Elastikøvelser udfordrer dine muskler, idet elastikken først og fremmest yder modstand. Derudover skal musklerne samtidig arbejde hårdere for at sikre stabilitet og balance i bevægelserne. Dette gør at et hav af muskler trænes på én gang. Træning med elastik kan laves hvor som helst og når som helst. De fylder ikke meget, er lette at bruge og effektive. De kan også bruges til genoptræning efter skader, fordi du nemt kan regulere belastningen ved at gøre elastikken mere stram eller løsere.

Vi bruger elastikker i træningsformerne Puls & Styrke, pilates, EFFEKT, Kontortræning og udendørs træning.

6D sliders
Sliders er tynde, sekskantede plader på størrelse med en hånd, som bruges til “glidetræning”. 6D betyder, at sliders kan bruges til træning af kroppen i alle seks retninger – op og ned, til siderne, frem og tilbage.

Slideren glides hen over underlaget, hvilket kræver opmærksomhed og kontrolleret brug af musklerne. Med sliders under hænder eller fødder er der konstant kontakt til underlaget. Træningsformen bliver blandt andet brugt af elitesportsudøvere og af fysioterapeuter, der arbejder med genoptræning. De små plader aktiverer koordination, balance, styrke og udholdenhed.

Med sliders skaber jeg stor variation og høj intensitet i træningen. De kan bruges som en del af Puls & Styrke-træningen, eller som en træningstime udelukkende med 6D Sliding.

6D Sliding kræver et glat gulv at glide på. Pladerne kan ikke glide på tæpper.

Bolde
Bolde er med til at gøre træning mere sjov og effektiv. Jeg bruger boldøvelser i SMART training, Puls & Styrke, pilates, EFFEKT og Kontortræning. Bolde giver suveræn træning af mave- og rygmuskler og kropsstamme (de små muskler tæt omkring rygsøjlen). Ved boldøvelser trænes de ydre og indre muskler samtidigt, så deltagerne får det maksimale ud af øvelserne. Balancen udfordres og trænes på grund af boldenes form.

Små bolde bruges fx til at aktivere blodomløbet i fødder og ben, når vi træder- og ruller med fødderne på dem. De lidt større, oppustelige redondobolde bruges til øvelser, hvor vi sidder på og ligger på dem. På virksomheder med god plads og opbevaringsmulighed kan vi lave øvelser med store bolde, som mange også bruger ved skrivebordet.

Sjippetove
Sjippetovet er perfekt til at få pulsen op, og træning med tovet kræver i høj grad også motorik, koordination og rytmefornemmelse. Jeg bruger sjippetove i Puls & Styrke og udendørs træning, når deltagerne er klar til at blive udfordret på en sjov og anderledes måde. Med sjippetovet knokler deltagerne koncentreret med at gennemføre øvelserne, uden at tovet går i stå, og sveden springer, uden at det bemærkes.

Styrker

 • Motivation og glæde
 • Alle muskler i kroppen på forskellig vis
 • Led og knogler
 • Åndedrætsfunktion

”Man får lyst til at træne,
hvis man har det skægt og oplever udvikling og forbedring”

Heidi Kynde Nielsen